eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Még mindig nincs tanítás a Szinyei gimnáziumban

Kedden sem tanórákkal, hanem beszélgetésekkel, a trauma feldolgozásával telt a nap a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, amelynek 16 diákja és tanára halt meg pénteken a veronai buszbalesetben. Az intézményben jelen vannak a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai is, akikre várhatóan hetekig szükség lesz, nemcsak a diákoknak, hanem a tanároknak is.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainak egyik feladata, hogy a gyerekek mit éreznek, mit gondolnak, milyen emlékeket idéz fel bennük, milyen érzéseket, másrészt pedig abban segítenek, hogy a tanárok mit mondjanak, mit tegyenek a diákokkal – mondta a szervezet főigazgatója. Mosányi Emőke hozzátette, ilyenkor szélsőségesebb reakciók is várhatóak, ami teljesen természetes.

„Ez nem egy átlagos helyzet, bármilyen reakció előfordulhat, de ezekre fel kell készülni a tanároknak és a diákközösségnek is. Ebben próbálunk segíteni. Szombat reggeltől késő estig ott vagyunk az iskolában. Elég kimerültek már az ott lévő kollégák.”

Mosányi Emőke kiemelte, nagyon érezhető, hogy az iskolában nagyon erős a közösségi érzés, hozzátette, ez fog erőt adni a továbblépéshez.

„Nem arról van szó, hogy a gimnáziumban történik a terápiás gyászfeldolgozás, de az, hogy jelen legyünk, pár hétig még fontos lesz. Utána a további segítség a szakszolgálat helyein történik, mert jó, ha az érintett kicsit kiszakad az iskolai közösségből” - mondta el a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 05:00
×
×
×
×