eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Adóbevallási tervezetet kapunk a NAV-tól - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, úgy tűnik, ha nehezen is, a kereskedelmi láncok véghez viszik a kötelező béremeléseket. A Magyar Idők cikke szerint élénknek ígérkezik a téli utazási szezon.

A Magyar Nemzet arról ír, ha nehezen is, és néhol időhúzások közepette, de úgy tűnik, a kereskedelmi láncok véghez viszik a kötelező béremeléseket, és a szakszervezetek is odafigyelnek minden részletre. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, Sáling József azt mondta, a kisebb cégeknél a garantált minimálbér emelkedése elég jelentős teher.

A Magyar Idők cikke szerint élénknek ígérkezik a téli utazási szezon. Egyre többen érdeklődnek a síutak iránt, és az előző szezonhoz képest többet terveznek költeni a magyarok az év eleji utazásokra. A legnagyobb szálláskereső internetes portál felmérése szerint a magyarok tavalyhoz képest átlagosan 6-8 ezer forinttal többet szánnak a januárra, februárra lefoglalt szállásokra.

A Magyar Idők arról ír, jellemzően a biomassza és a geotermikus energiaforrások hasznosítását lehetővé tevő fejlesztések várhatók idén a távhőszektorban, több milliárd forint értékben, amennyiben megjelennek a pályázati felhívások.

A Magyar Nemzet cikke szerint nehéz eligazodni a gyerekügyeletek dzsungelében. A szülők nem mindig értik, miért küldik őket, és gyermeküket az egyik ügyeletről a város másik részén lévőre. Ezen próbál segíteni a gyermeksors nevű honlap, amelyet egy fiatal ápoló hozott létre, és hamarosan alapítvánnyá alakulva a fővároson kívül is el szeretné készíteni eligazodó oldalát.

A Népszava arról ír, az év eleje óta 115 fogvatartott kérelmezett úgynevezett előzetes kártérítést az államtól azért, mert elhelyezési körülményei nem felelnek meg az alapvető előírásoknak. A január 1-jén hatályba lépett jogszabály értelmében havonta átlagosan 40 ezer forintot kaphatnak ilyen címen a fogvatartottak, miután várható, hogy emiatt az államot jóvátételre kötelezné a strasbourgi bíróság.

A Portfolio cikke szerint, megszületett a magyar kormány és az Európai Bizottság között a vitás pénzügyi kérdésekről a megállapodás és az ezzel kapcsolatos kormányzati válaszlevél tavaly december végén ki is ment Brüsszelbe. Az alku sok százmilliárd forintnyi, itthon már kiállított uniós támogatási számla brüsszeli kifizetése előtt nyithatja meg az utat.

A napi.hu arról ír, a NAV kiadta tájékoztatóját, a munkáltatók által adható mobilitási célú lakhatási támogatás adómentességéről. A szja-törvény szerint meghatározott feltételek esetén a foglalkoztatás első öt évében adómentes a munkáltató által nyújtott lakhatási támogatás meghatározott része.

A Pénzcentrum arról ír, idén először adóbevallási tervezetet készít a NAV minden magánszemélynek. Erről, és az adóbevalláshoz kapcsolódó határidőkről levélben tájékoztat minden adózót. A küldeményt a hónap végéig minden adózó megkapja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×