eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Újabb kerítést húznak a határon? - lapszemle

A Magyar Idők szerint a kormány hamarosan dönt arról, hogy második kerítést épít a déli határon. A Világgazdaság azt írja, hogy a taxik többségében, a 9500-ból már 7000-ben van online pénztárgép.

A Magyar Idők szerint a kormány hamarosan dönt arról, hogy milyen műszaki paraméterekkel, mennyi pénzből és mennyi idő alatt épül meg a második kerítés a déli határon. A kabinet nemsokára megtárgyalja az idegenrendészeti őrizet szigorításáról szóló belügyminisztériumi javaslatot is - írja a lap.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az elmúlt hónapokban munkatársak tucatjai hagyták ott a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt. Ez azért súlyos probléma, mert ez a hivatal a szakképzés legfontosabb állami háttérintézménye - jegyzi meg a cikk szerzője.

A napi.hu oldalán az olvasható, hogy a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte az M2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötésének, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításának előkészítésére kiírt, 5 milliárd forint keretösszegű nyílt tendert.

A Világgazdaság azt írja, hogy a taxik többségében, a 9500-ból már 7000-ben van online pénztárgép. Az Országos Taxis Szövetség elnöke a lapnak elmondta: akik jogosultak voltak a beszerzéshez nyújtott ötvenezer forintos támogatásra, és december 31-ig benyújtották az igénylésüket, azok hozzájutottak a pénztárgéphez. A többiek számlát adnak és havonta bevallást küldenek a a NAV-nak - tette hozzá Metál Zoltán.

A Portfolio szerint az európai autópiac sok meglepetést tartogatott tavaly: az eladások a várt felett nőttek, a Brexit miatt nem csökkentek az értékesítések Nagy-Britanniában, a Renault lett Európa második legnagyobb autógyártója, a magyar piac pedig olyan ütemben bővült, hogy mindenki mást maga mögé utasított.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×