eur:
394.66
usd:
365.85
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Jelentősen nőtt az örökbefogadások száma Magyarországon

Két év alatt közel 15 százalékkal nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma: csak tavaly több mint 820 gyereket fogadtak örökbe. Novák Katalin családügyi államtitkár szerint az lett a fő cél, hogy a kisgyermekek a lehető leghamarabb családba kerüljenek.

A határidőket jelentős mértékben lerövidítették, és mindent megtesznek, hogy egy olyan kisgyermek, akiről lemondtak a szülei, vagy valamilyen tragédia folytán egyedül maradt, lehetőség szerint minél hamarabb örökbe adható legyen - összegzett Novák Katalin család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

"Az a célunk, hogy a lehető leghamarabb jussanak családba ezek a gyermekek, ha pedig nincs olyan család, ahol készek örökbe fogadni őket, akkor ne nagy gyermekotthonokban nevelkedjenek személytelenebb körülmények között, hanem akkor is jussanak nevelőszülőkhöz" - mondta az államtitkár.

Novák Katalin szerint több más intézkedés mellett az örökbefogadói gyes bevezetésének is szerepe van abban, hogy ma már fele-fele arányban fogadják örökbe az egészen pici, illetve a három évnél idősebb gyermekeket. Az államtitkár szerint azonban a rendszer még további finomításokat igényel. 

"Az emberségnek komoly szerepe van ebben a munkában, rendkívüli empátiára van szükség, amikor ilyen élethelyzetben lévő gyerekekkel és emberekkel foglalkozunk. Ezért a képzésnek, a szakemberek anyagi elismerésének is nagy jelentősége van, ezért is létünk előre ezen a területen" - mondta Novák Katalin.

Az államtitkár szerint szemléletváltozás figyelhető meg a társadalomban, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy növekszik az örökbe fogadott gyermekek száma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×