eur:
394.53
usd:
364.83
bux:
71490.91
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A Magyar Művészeti Akadémiának adja az állam az Ybl-villát

Más épületekkel együtt a Magyar Művészeti Akadémiának adja át az állam a Budakeszi úti Ybl-villát - közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.

Egy korábbi kormányhatározat értelmében a kabinet megvásárolta a főváros XII. kerületében álló ingatlant - írták a közleményben.

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg a határozat, amelyben a kormány felhatalmazta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az idei központi költségvetésből legfeljebb 1,4 milliárd forint összegben vállaljon kötelezettséget a Budakeszi út 36/b alatt álló Ybl-villa és a benne található ingóságok állam javára történő megvásárlására.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Óriási változások jönnek az építőiparban: Lázár János fontos bejelentéseket tett

Óriási változások jönnek az építőiparban: Lázár János fontos bejelentéseket tett

Lázár János még nem döntött arról, marad-e a politikában. A miniszter hangsúlyozta az építőipar és az építésgazdaság fontosságát, külön kiemelve a kormányzati támogatások szerepét, amelyek hiányában nem vár kirobbanó növekedésre az idén. A kastélytörvény kapcsán javasolta, hogy a nehezen kezelhető állami kastélyokat magánszereplők vegyék át, hogy megmentsék őket a pusztulástól. Lázár emellett az építőipari beruházások újraindításának fontosságáról és a lakásépítési piac fellendítésének szükségességéről is beszélt, kiemelve a hitelkamatok csökkenésének hatását, valamint az otthonteremtési támogatások szerepét a Spakli 21 podcastnek az elmúlt időszak súlyponti feladatairól, célkitűzéseiről és várakozásairól adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×