eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Ingyen sem kellenek a falusi telkek - lapszemle

A Magyar Idők szerint már a társasházak is zúgolódnak rövid távú lakáskiadás miatt. A Magyar Nemzet arról ír, az orvosok előtt is szégyellik betegségeiket a férfiak,

A Magyar Idők szerint, egyre komolyabb problémákat okoz a rövid távú lakáskiadás, a szállodaipar szereplői mellett már a társasházak is zúgolódnak a kéretlen vendégek ellen. A nyilatkozó ügyvéd szerint a társasházi törvényben akár tiltani is lehetne az efféle tevékenységet, addig is egyre több lakóközösség próbálja elejét venni az efféle szobakiadó tevékenységnek.

A Magyar Nemzet arról ír, az orvosok előtt is szégyellik betegségeiket a férfiak, sokan nem mennek el a megfelelő vizsgalatra, és azt sem tudjak, panaszaikkal milyen szakembert keressenek fel. Egy felmérés szerint Minden ötödik férfi az orvosok előtt is szégyenkezik, ha aranyérről vagy nemi szervet érintő bajokról kell beszélnie, a nők 12 százaléka pedig úgy gondolja: egy férfinak orvosi segítség nélkül is ki kell bírnia bizonyos betegségeket.

A Világgazdaság cikke szerint a tavalyi 160 ezernél kevesebb, de a várt 100 ezernél 20 ezerrel több autós válthat kötelező biztosítást az idei kampányban a díjak emelkedése és az MKB Biztosító piaci kivonulása miatt. Mindeközben egyre kevesebb autósnak esik az év első napjára a biztosítási fordulója.

A Magyar Nemzet cikke szerint ingyen sem kellenek a falusi telkek az embereknek. Egyre több magyarországi település próbál ingyen vagy jelképes összegért kínált telekkel magához csábítani letelepedőket – mint kiderült, többnyire igen szerény eredményeket érnek el. Egyre kevesebben tudták vállalni az építkezés költségeit, vagy nem is készültek el a házzal.

A Magyar Idők arról ír, ismét, immár harmadszor is megtagadta a vallomástételt P. László, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, akinek megkezdődött az elmeorvosi vizsgálata. Újabb ezeroldalnyi nyomozati iratot kapott a védelem. A terhelt tegnapi kihallgatásán megismételte: nem ő követte el a terhére rótt bűncselekményeket. P. arról viszont nyilatkozott, hogy az október 19-i, keszthelyi elfogásakor nála és az autójában talált tárgyak – csekkek, tárca, ruhaneműk, telefon – az ő tulajdonában vannak.

A Portfolio cikke szerint Donald Trump megválasztásával jelentősen megugrott azoknak a befektetési szakembereknek az aránya, akik szerint végre beindulhat a globális növekedés és az infláció, vagyis végre sikerült kimásznunk az állóvízből. Azért a veszélyekre sem árt odafigyelni, aggasztóan nőtt ugyanis azoknak az aránya is, akik egy globális kereskedelmi háborút vizionálnak.

A napi.hu arról ír, régen kaptak profik ekkora pofont, mint most. Sok ismert hegde-fund vezér, aki nagyon hitt az aranyban csak pislogni tud a Trump-győzelem után. A nemesfém árfolyama nagyot zuhant, a pénz menekül a bombabiztosnak hitt befektetésből, a világ egész más lett egy hét alatt.

A Pénzcentrum arról ír, fontos levelet küldött a Díjnet az ügyfeleinek, amiben az ÁSZF változásra hívja fel a figyelmet. Azt viszont nem mindenki vehette észre, hogy ezzel megszűnik az eddigi ingyenesség, a régi számlák tárolásáért ugyanis hamarosan díjat számolhat fel a szolgáltató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×