eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nem lesz észrevehető a nyugdíjemelés - lapszemle

Minden olyan küldemény, ami nem fér el a postaládában, csak csomagként adható majd fel - írja a Magyar Idők. A Portfolio szerint egyelőre nincs nagy pánik a pénzpiacokon Trump megválasztása miatt.

A Magyar Nemzet szerint a nyugdíjasok nagy része szinte észre sem fogja venni, hogy januártól több nyugdíjat kap. A kormány honlapján megjelent rendelettervezet szerint ugyanis a nyugdíjak mindössze 0,9 százalékkal növekszenek, ami egy 120 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva alig valamivel több, mint ezer forint.

A Magyar Idők szerint sokan levélként adják fel a postán a 2 kilogrammnál könnyebb küldeményüket, ám ez a lehetőség hamarosan megszűnik. Minden olyan küldemény, ami nem fér el a postaládában, csak csomagként adható majd fel – írja a lap.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy foszfát, nitrát és klór kerülhet abban a ivóvízbe, amit Aradról hoznának Békés megyébe az ottani arzénos víz kiváltására. A lap szerint van olyan piaci vélemény is, amely alapján nincs is szükség az aradi vízre, hiszen Békés megyében tavaly lezárult egy 34 milliárd forintos ivóvízminőség-javító program.

A Portfolio szerint egyelőre nincs nagy pánik a pénzpiacokon Trump megválasztása miatt. A részvények nem estek le olyan szintre, hogy csukott szemmel kellene vásárolni - fogalmaz a portál szerzője. A választás eredménye természetesen növeli a bizonytalanságot, de Trump programjának nem csak rossz oldala van - olvasható a Portfolión.

A napi.hu azt írja, hogy az e-Bay népe is reagált az amerikai elnökválasztás eredményére. Sok Donald Trumphoz köthető termék került fel az oldalra: baseballsapkák, bögrék, zászlók és órák, valamint egy baseball labda, ami 700 ezer forintot ér, mert az új elnök aláírta.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy az Egyesült Államokban a túlsúlyos nők 9 ezer dollárral kevesebbet keresnek évente, mint az átlagos súlyú társaik. A kimondottan kövér nőknek pedig akár 19 ezer dollárral is alacsonyabb lehet a fizetésük - írja a portál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×