eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó

Távozik a büntetés-végrehajtás parancsnoka

Október 31-ei hatállyal megszűnik Csóti András büntetés-végrehajtási altábornagynak, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vezetőjének hivatásos szolgálati viszonya a belügyminiszter javaslatára, a köztársasági elnök határozata alapján - jelent meg a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A belügyi tárca közlése szerint utódját még nem nevezték ki.

A jogviszony a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény alapján, a szolgálat felső korhatárának elérése miatt szűnik meg.

Csóti András a hivatalos szolgálati viszonyának megszűnését követően nem tölti be az országos parancsnoki beosztását.

A Belügyminisztérium közlése szerint az új országos parancsnok megbízása, kinevezése legkorábban 2016. november 1-jei hatállyal Pintér Sándor hatáskörébe tartozik, aki erről még nem döntött.

Áder János ugyancsak a szolgálat felső korhatárának elérése miatt határozott, a belügyminiszter javaslatára, Tasnádi László rendőr vezérőrnagy, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára hivatásos szolgálati viszonyának megszüntetéséről, november 30-ai hatállyal - tartalmazza a Magyar Közlöny.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint Tasnádi László államtitkári kinevezését a hivatalos szolgálati jogviszonyának megszűnése nem érinti.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×