eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Lehet új sportcsarnok és szuperkórház is az Etele téren

Az olimpiai pályázat tervei szerint Budapest számára kedvező döntés esetén valóban épülhet a 11. kerületben egy új sportcsarnok - mondta az újbudai önkormányzat sajtóreferense. Hőnyi Gyula arról is beszélt, hogy a tervek függetlenek az új szuperkórház tervétől, amely szintén az Etele tér környékén épülne fel.

A 11. kerületi önkormányzat sajtóreferense elmondta, hogy a legutóbbi ülésen a képviselőtestület megnézhette az olimpiai alapterveket. Eszerint az Etele téren egy röplabda sportcsarnok épülne.

„Nyilván ez akkor valósulhat meg, ha Budapest elnyeri az olimpiarendezés jogát” - tette hozzá Hőnyi Gyula.

Közölte, hogy van egy kormánydöntés arról, hogy az Etele téren épül a szuperkórház, egész pontosan Kelenföldön és az Etele tér környékén.

Elmondta, hogy a képviselőtestületi ülésen az ellenzék rákérdezett arra, hogy a két elképzelés megférhet-e egymás mellett.

„Schneller Domonkos, aki a kormány álláspontját és a tervet képviselte, viszonylag gyorsan és nagyon határozottan azt mondta, hogy természetesen a két projekt fut. Úgy tudja, hogy az Etele téri kórház építése is versenyben van, illetve ha sikeres lesz az olimpia rendezési jogának a pályázata, akkor futna a röplabdacsarnok építése is. Igyekezett eloszlatni a kételyeket, hogy ez nem feltétlenül ugyanaz a telek” - közölte a 11. kerületi önkormányzat sajtóreferense.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×