eur:
392.38
usd:
362.4
bux:
71992.16
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Thrillereket és mesekönyveket habzsoltunk a nyáron

Meg nem írt könyv, szerelmes regény és szépirodalom egyaránt helyet kapott a bookline augusztusi könyves toplistáján - mondta el az InfoRádiónak Jávor Zsófia, a Libri-Bookline PR menedzsere.

A Bookline sikerlista dobogóján egy formabontó, saját történeteinkkel, rajzainkkal megtöltendő könyv, egy thriller és egy szerelmes regény áll. A folytatás hasonlóan eklektikus: a klasszikus meséktől a nyári könnyed romantikuson át a fajsúlyos szépirodalomig minden helyet kapott a legkeresettebb könyvek között - számolt be az InfoRádiónak Jávor Zsófia.

 Az augusztusi könyves sikerlista élére egy olyan könyv került, amit nem írtak meg. A meglepő, de láthatóan sikeres könyv szerzője egy olyan művet alkotott, amivel olvasója azt kezdhet, amit csak akar. Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót című könyve egy olyan napló, amit azzal lehet megtölteni, amivel csak akarjuk, lehet az rajz, írás, kivágás, ragasztás, bármi. Kreativitásra ösztönöz és segítségével legyőzhetjük a félelmünket az üres lapok iránt. Alkotásra fel! erre ösztönöz minket az első helyezett.

A második helyezett B. A. Paris: Zárt ajtók mögött dermesztően félelmetes thrillere egy tökéletesnek tűnő házaspár történetéről. A legújabb domestic noir sztoriban azért a figyelmes szemlélődő felfedezhet pár intő jelet, például, hogy miért van rács a házaspár házának egyik ablakán. A regény az e-könyvek sikerlistáján az első helyet szerezte meg.

Jojo Moyes fantasztikus szerelmes regényei foglalják le a Bookline sikerlistájának harmadik és negyedik helyét. A különleges szerelem történetét feldolgozó Mielőtt megismertelek, és annak folytatása külföldön is sikert aratott, sőt a megfilmesítés, a Trónok harcából ismert főszereplővel is sikert sikerre halmoz.

 A lista folytatásában a nyáron elhunyt Esterházy Péter utolsó könyve, a Hasnyálmirigynapló kapott helyet, amely kendőzetlenül és kegyetlen őszinteséggel beszél az író betegségéről. A könyv a legsikeresebb e-könyvek közé is felkerült.

 A Bookline Könyvek között jelent meg az újságíró, író Szily László könyve, a Beírás. A jellegzetes, senkihez sem hasonlító humorú szerző ezúttal az iskolakezdéshez ad megszívlelendő és nagyon vicces tanácsokat az apáknak. A túlélőkalauz, ahogy Szily aposztrofálta könyvét, abban segít, hogyan lehet szülőként eligazodni az iskola útvesztőjében.

A mesekönyvek iránti érdeklődés sosem lankad, a sikerkönyvek listáján egyaránt helyet kaptak az új megjelenésű és a klasszikus mesék is. Berg Judit Ruminije és Rumini kapitánya is felkerült a Bookline listájára. A Rumini kapitány a Rumini-sorozat 8. kötete. A kis egér története a gyerekek kedvence, a legújabb rész földön, vízen és levegőben is játszódik. A könyvet Kálmán Anna finom rajzai díszítik. Újra előtérbe került Harry Potter, a lista 18. és 36. helyén is a varázslófiú világsikerű történetével találkozhatunk.

A régi történetek, könyvek közül minden bizonnyal az iskolakezdés hatására került fel a listára az örökérvényű Ablak-Zsiráf és sokan szerették Fekete István Vukját, újraolvastuk a Pál utcai fiúkat, és a Misi mókus is felkerült a kedvencek közé.

 Megjelenése óta bérel magának helyet a legkelendőbb könyvek között a szociálpszichológia rocksztárjának, Philip Zimbardónak könyve, amiből megtudhatjuk, hogy napjainkban rekordszámú fiatal férfi képtelen boldogulni az életében. Zimbardo nemcsak feltárja a problémákat, könyvében a lehetséges megoldási módokat is felvázolja.

 Továbbra is keresik Marie Kondo, a japán rendrakó művész könyvét, ami még 2014-ben jelent meg, de láthatóan reneszánszát éli. A Rend a lelke mindennek egy varázslatos japán módszert mutat be, amellyel, ha hihetünk a könyvet bemutató ígéreteknek, örökre száműzhetjük a rendetlenséget az otthonainkból. A szerző hamarosan új könyvben segíti a rendet rakni vágyókat. A Tiszta öröm már elő is rendelhető a Bookline-on.

 Az e-könyves lista dobogósai a thrillerek lettek, az első helyre a már említett Zárt ajtók került, második pedig Camilla Läckberg Ártatlanok című pszichológiai thrillere lett. A sztori egy nyomozást jár körül, amit a rendőrség egy eltűnt család után indít.

A harmadik helyezett is egy izgalmas történet lett M. C. Beaton tollából. Az Agatha Raisin és a gyilkos lekvárban egy jótékonysági esemény vesz pokoli fordulatot, és az is kiderül, hogy bizony van olyan eset, amikor jobb lenne, ha a titkokra nem derülne fény - ismertette a Libri-Bookline PR menedzsere. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×