eur:
394.5
usd:
365.2
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Ötödikeseket vár az MCC

Szeptember 11-ig várja az érdeklődő, motivált gyerekek jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja.

 A kollégium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felső tagozatos diákokat megcélzó speciális képzés, amely 2015 októberében az ország négy régiójában (Miskolc, Veszprém, Pécs, Szolnok) indult, ősztől már Budapesten is elérhető lesz.

A program célja, hogy a szülőkkel és tanárokkal együtt segítse a gyermekek kibontakozását, látókörének szélesítését és az egyéni érdeklődési területek felfedezését, amely a későbbiekben a diákok tudatos pályaválasztását támogatja.

A teljesen ingyenes képzés különlegessége abban rejlik, hogy a diákok nem formális keretek között, hétvégi oktatási napokon, valamint az oktatók által kapott anyagokon keresztül sajátítanak el a mindennapi élethez sok szállal kötődő témákat (mint a pénzügyi ismeretek, a média világa, a természettudományos kísérletek, egészségügyi tudatosság vagy a robotika), amelyekkel a hagyományos oktatási rendszerben nem találkoznak.

A közleményben összegezték a program eddigi tapasztalatait is, eszerint közösségi aktivitás és a kommunikációs készség terén mutatták a legnagyobb fejlődést a felső tagozatos kisdiákok. A Miskolcon, Veszprémben, Pécsett, Szolnokon zajló képzések pszichológiai szakvéleményen alapuló eredményeit a régióvezetők és a szülők is megerősítették.

A FIT Program iránt érdeklődők a fit.mcc.hu oldalon tájékozódhatnak bővebben az ősszel induló képzésről.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×