eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Négy keleti megyére ismét másodfokú figyelmeztetést adtak ki a viharveszély miatt

Négy keleti megyére ismét másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatar és felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzés szerint Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismét kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket viharos szél, jégeső kísérhet, és egy-egy intenzív zápor során rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Emellett Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: hétfőn napközben a Tiszántúlon és a Duna-Tisza-köze keleti részén alakulhat ki egy-egy heves zivatar, amelyet nagyobb méretű jég és óránkénti 70-80 kilométeresnél erősebb szél kísérhet. Az esti óráktól előreláthatólag egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik dél felől, ez az éjszaka az Alföld keleti részén és az északkeleti országrészen haladhat keresztül. A zivatarokat elsősorban a keleti, délkeleti megyékben komolyabb szélrohamok (akár 90 kilométer/óra feletti), nagy méretű jég és 30-50 milliméternél több csapadék is kísérheti.

Kedden is az ország keleti felében alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 21 és 30 Celsius-fok között várható, keleten lesz a melegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×