eur:
394.06
usd:
363.37
bux:
71012.08
2024. július 8. hétfő Ellák

DK: az MSZP védte meg a Fidesz képviselői mandátumát Dunaújvárosban

Hivatalos eredmények még nem érkeztek Dunaújvárosból, de a Demokratikus Koalíció, illetve Gyurcsány Ferenc már értékel.

A dunaújvárosi időközi önkormányzati választás eredményeiből kiderült, hogy a demokratikus ellenzék megverte volna a Fideszt, ha az MSZP nem rúgja fel a választási megállapodást. Korábban még soha nem volt példa arra, hogy az MSZP demokratikus ellenzéki párt létére megvédje a Fideszt egy időközi önkormányzati választáson - mindez a DK közleményében olvasható, amelyet az Országos Sajtószolgálat közöl.

A demokratikus ellenzék pártjai, a DK, az MSZP és a PM együttesen meggyőző fölénnyel verték volna meg a Fideszt, ha az MSZP tisztességesen viselkedik. Eljött az ideje a tanulásnak. A Demokratikus Koalíció a hagyományosan baloldali munkásvárosban több, mint két és félszer annyi szavazatot kapott, mint a 4. helyen végzett MSZP, és a demokratikus ellenzék legerősebb pártjaként szerepelt.

Sokadszor bizonyosodik be, hogy a Demokratikus Koalíció választásokon mért támogatottsága lényegesen meghaladja a közvélemény-kutatások eredményeit. Szükséges mértékletességgel jegyezzük meg, hogy a DK ebből nem azt a következtetést vonja le, hogy a továbbiakban is meg kell mutatnia, hogy erősebb az MSZP-nél, épp ellenkezőleg: a jövőben is mindent meg kell tenni a demokratikus ellenzéki pártok együttműködéséért, a Fidesz és az Orbán-kormány leváltásáért.

A közleményt jegyzi: Gyurcsány Ferenc,  a Demokratikus Koalíció elnöke

Kiadó: Demokratikus Koalíció

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×