eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Gazdag műsorral kezdődött meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai mellett a Trio Midnight fellépése, és a 100 féle Erdély című kiállítás is várja az érdeklődőket a hétvégén a fővárosban.

Az Országos Széchényi Könyvtár: Csillag a Holló árnyékában című kiállításával nyílt meg pénteken a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelynek hétvégi programjaiból a színházi előadások közül a Katona József Színház péntek esti Macbeth bemutatóját lehet ajánlani.

Táncművészetben a Philadelphia Dance Company Blue előadása várja az érdeklődőket, pénteken és vasárnap este hét órakor a Művészetek Palotája - Fesztivál Színházában.

A hangversenyek között a Bayerisches Staatsorchester péntek esti fellépése szerepel, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, szombaton este pedig a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet a Zeneakadémián, itt a közreműködők: Leonidas Kavakos hegedűn, Perényi Miklós pedig gordonkán.

Két izgalmas crossover est is lesz, mindkettő vasárnap este fél nyolckor. A reneszánsztól a dzsesszig koncert az Olasz Kultúrintézetben, a Fugato Orchestra és az EtnoRom közös koncertje a Millenáris Teátrumban kerül megrendezésre.

A jazzkoncertek közül a Trio Midnight fellépése péntek este fél nyolckor lesz a Nyitott Műhelyben.

Március 15-én szombaton délelőtt 11 órakor Szabadság, szerelem... címmel a Szélkiáltó Együttes ad ünnepi koncertet a Millenárison, "Esik eső, karikára..." címmel pedig a Muzsikás Együttes lép fel fél 8tól az Olasz Kultúrintézetben.

Március 16-án nyílik meg a 100 féle Erdély című kiállítás az V. kerületben, a Magyar Televízió Székháza előtti parkban.

Vasárnap kivételesen nem jazz szól majd a Budapest Jazz Clubban, 19 órától Karsai Márk Schubert-Liszt estje várja az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×