eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Gyurcsánynak van egy rossz híre: "Ez a megoldás nem létezik"

A miniszterelnök szerint a népszavazás politikai értelemben már megbukott. Gyurcsány Ferenc erről a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.

"A népszavazás politikai értelemben már megbukott. A magyar egészségügy legnagyobb kérdése szerintem az volt, hogy működhet-e tovább egy olyan rendszer, amely alattvalóként kezeli azokat, akiknek a pénzéből fenntartják" - mondta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szerint az egészségbiztosítás átalakítása több lépése erre válasz, mert "ez nem létezhet tovább".

"Ehhez képest nem döntő jelentőségű a vizitdíj ügye. Lehet, hogy lesz több mint kétmillió igen szavazat. De a Fidesz csak március 9-ét nyerheti meg, 10-ét már elvesztette. Háziorvosoknak, kórházaknak, egyetemek vezetőinek kell majd a szemébe néznie" - vélekedett.

A miniszterelnök megismételte a hétfői évértékelőjében elhangzottakat, hogy támogatni kell a polgárosodást. Úgy vélekedett, hogy az ügy elsősorban a baloldalé Magyarországon.

"A Fidesz 1998-ban, amikor még a polgárosodás platformján állt, kormányprogramjában több biztosítót ígért. Most már ennél kevesebbet is nemzetárulásnak minősít. Tehát hazudik" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A politikus szerint a Fidesz egyetlen stratégiája a taktika, vagyis "mindig azt mondják, amitől nagyobb hasznot remélnek". Hozzátette: a baloldal e tekintetben jóval következetesebb.

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, hogy 2000-ig a rendszerváltó pártok egységesek voltak a polgárosodás akaratában, de a Fidesz otthagyta ezt a közös platformot, és egy "etatista-keresztény, alapvetően régi világot ígér; a szocializmus államadta biztonságát a kapitalizmus polgári öntudatra épülő szabadsága mellé".

"Hamis muzsika ez, és rossz hírem van: ez a megoldás nem létezik" - jelentette ki a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Nemrég jelent meg az Európai Unió tagországaira vonatkozó legfrissebb lakásárindex, melyből kiderült, hogy az idei második negyedévben - több mint egy év után - megtört az éves árcsökkenés trendje és 1,3 százalékos áremelkedés következett be. Az egyes országok között továbbra is nagyok a különbségek, így érdemes megnézni, hol csökkennek még mindig a lakásárak és mely országok léptek a növekedés útjára, illetve mi történt az elmúlt évtizedben az EU országainak lakásáraival. Hol érdemes leginkább lakásba fektetni a pénzünket?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×