eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nagy eredmények, vagy bukás jellemzi az egészségügy másfél évét?

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerint tartani lehet az egészségbiztosítási pénztárak létrehozásának ütemtervét. A miniszter ezt az elmúlt másfél évet értékelve jelentette ki. Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa egyesre értékelte az Egészségügyi Minisztérium elmúlt másfél évét.

Az egészségügyi kormányzat másfél évének összefoglalásakor az egészségügyi miniszter úgy fogalmazott: nagy eredményeket sikerült elérni a gyógyszer-gazdaságossági törvénnyel, mivel eddig csaknem 2500 gyógyszer ára csökkent, átlagosan 16 százalékkal.

A vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése kapcsán Horváth Ágnes hangsúlyozta, a rendelőknek és kórházaknak mára havonta átlagosan 5-10 millió forint, a háziorvosoknak pedig havonta átlagosan 180 ezer Ft bevételük származik ezekből a forrásokból. Emellett csökkent az indokolatlan orvos-látogatások száma.

Az egészségbiztosítási rendszer kapcsán Horváth Ágnes elmondta, várhatóan idén nyáron, vagy ősszel írják ki a kétfordulós pályázatot az új pénztárak kisebbségi részének értékesítésére, így 2009. február 1-én alakulhatnak meg a pénztárak.

"2009. február 15-től március 15-ig tart a pénztárváltás időszaka. Maga a toborzási időszak potenciálisan már onnantól megkezdődhet, hogy megvan a pénzügyi zárás, azaz tudjuk, hogy kik a befektetők, és április 1-től kezd működni az új rendszer" - fogalmazott az egészségügyi miniszter.

Fidesz: 1!

Mikola István fideszes országgyűlési képviselő egyesre értékelte az Egészségügyi Minisztérium elmúlt másfél évét. A politikus kiemelte: a tárca még Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter vezetésével "szétrúgta" a szakmai kamarákat, eltávolította az egészségügyi reform útjából az orvost.

A minisztérium csökkentette a gyógyszertámogatások mértékét, majd átalakította a kórházak struktúráit, hétfőn pedig a kormány megkezdte a társadalombiztosítási rendszer szétbontását. Mikola István hozzátette: az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt a társadalom nem támogatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×