eur:
401.62
usd:
364.19
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Szabad utat engedett az Alktománybíróság a népszavazásnak

Az Alkotmánybíróság elutasította a kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj ügyében népszavazást elrendelő országgyűlési határozatok elleni kifogásokat. A köztársasági elnöknek a határozatok Magyar Közlönybeli megjelenésétől számított 15 napon belül kell kiírnia a népszavazást.

A Fidesz és a KDNP által benyújtott népszavazási kezdeményezések nyomán az Országgyűlés december 17-ei határozataiban elrendelte a népszavazást.

A jogorvoslati határidő végéig hét kifogás érkezett, ezek közül hat mindhárom országgyűlési határozatot, míg egy kizárólag a képzési hozzájárulással összefüggő határozatot támadta meg.

Az Alkotmánybíróság keddi, egyhangúan elfogadott határozataiban egyik kifogást sem találta megalapozottnak, valamennyit elutasította.
A köztársasági elnöknek a határozatok Magyar Közlönybeli megjelenésétől számított 15 napon belül kell kiírnia a népszavazást. A referendum várhatóan március 9-e és április 20-a között lesz valamelyik vasárnap.

Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának vezetője szerint április 6-a alkalmas időpont a referendum megtartására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×