eur:
396.82
usd:
355.46
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Fideszes belháború Győrben?

Párttársa alpolgármesteri jogköreit vonta meg Győr fideszes polgármestere. Az esetet eddig egyik fél sem kommentálta, de Eredics Imre, a város szocialista frakciójának vezetője úgy tudja Borkai Zsolt polgármester egy hétvégi lapinterjú miatt fosztotta meg alpolgármesteri jogaitól Németh Zoltánt. A helyi Fidesz pedig a polgármestertől együttműködőbb hozzáállásától várja a helyzet megoldását.

Németh Zoltánnak, Győr egyik fideszes alpolgármestereként eddig az önkormányzat beruházási és városüzemeltetési ügyeinek felügyelete, valamint a gazdasági társaságokkal való kapcsolattartás volt a feladata.

Hétfőn azonban már a hétindító vezetői értekezleten sem vehetett részt, ugyanis Győr polgármestere, a szintén fideszes Borkai Zsolt a városházi gépkocsi- és mobiltelefon használati mellett minden jogkörét megvonta.

Szerettük volna a polgármestertől megkérdezni, hogy miért, ám a politikus - hasonlóan a jogfosztott alpolgármesterhez - nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Eredics Imre, a győri önkormányzat szocialista frakciójának vezetője úgy tudja, a polgármester egy hétvégi lapinterjú miatt vonta meg bizalmát Németh Zoltán alpolgármestertől.

"A helyi újságban egy egész oldalas cikk jelent meg a hét végén, ami a belső problémáikat, hatalmi harcaikat tükrözte. Az alpolgármester úr elfelejtette, hogy az ő kötelessége a törvény betűje szerint a polgármester munkájának a segítése. Igazság szerint a törvény betűje szerint az ő egyetlen főnöke a polgármester. Az alpolgármester gyakorlatilag a függelmi és a függőségi viszonyait vonta kétségbe, és ezt utasította vissza" - mondta a politikus.

Csakhogy abban az interjúban az alpolgármester arról is beszélt, hogy bár Borkai Zsolt polgármester cáfolja, de a városi cégek összevonásának terve mögött privatizációs szándék áll. Mindezt általános helyettese, Ottófi Rudolf alpolgármester be is vallotta.

A győri önkormányzat tulajdonosi bizottságának ez ügyben kialakított véleményét ismertető sajtótájékoztatón múlt szerdán Horváth László, a bizottság fideszes elnöke kijelentette: a győri közgyűlés 15 fideszes képviselője egyhangúlag ellenzi az önkormányzati tulajdonú cégek holdingba szervezését és elutasítja a privatizáció mindennemű szándékát.

Dézsi Csaba András, az önkormányzati Fidesz frakcióvezetője a távirati iroda kérdésére kedden úgy reagált, hogy a közműcégek összevonása miatt kirobbant vita megoldását Borkai Zsolt polgármester "együttműködőbb hozzáállásától" várja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Elmondta Zelenszkij, hogy mikor kerülhetnek elő az atombombák, új részletek láttak napvilágot Putyin riválisának haláláról – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elmondta Zelenszkij, hogy mikor kerülhetnek elő az atombombák, új részletek láttak napvilágot Putyin riválisának haláláról – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök vélhetően nem vetne be nukleáris fegyvereket, mivel „szereti az életét”. Moszkva az ukrajnai háború kirobbanása óta több alkalommal is fenyegetett már egy atombomba potenciális felrobbantásával, ám eddig erre még nem került sor. Újságírói nyomozás során előkerültek olyan dokumentumok, amelyek azt bizonyítják, hogy Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halálát mérgezés okozta 2024 februárjában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×