eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Új blokkok épülhetnek Pakson

Kocsis István, a Paksi Atomeromű Rt. vezérigazgatója kijelentette: 2020-ig két blokkal szeretné bővíteni a komplexumot. Hajdú János polgármester támogatná a tervet, ám szerinte a fejlesztést a kormánynak kell elindítania. Elméletben azonban 2012-2017 között le kell állítani az erőművet.

Paks polgármestere az InfoRádióban elmondta: a fejlesztésre nagy szükség van, hiszen már most is jelentős a kereslet a villamosenergia iránt. Mivel ez a jövőben csak növekedni fog - a polgármester szerint 2015-től egyfajta energiaínség is kialakulhat -, a mai ismeretek szerint ez csak atomerőművekkel pótolható.

Pakson nincs jelentős tiltakozás, így a logikus lépés a polgármester szerint az lenne, ha ott hoznának létre egy újabb erőművet vagy blokkot, ahol már jelenleg is megvan a szaktudás és az infrastruktúra hozzá.

Az eredeti tervek szerint a most üzemelő blokkoknak 2012 és 2017 között le kellene állniuk, a parlament azonban már áldását adta az üzemidő meghosszabbítására. Az erőmű a szükséges engedélyeket is megkéri, a polgármester szerint ezt várhatóan meg is kapja.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×