eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Nézze meg, hogyan zajlott a sztrájk!

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak reggel a mozdonyvezetők. Szakszervezeti vezetőjük a munkabeszüntetést sikeresnek tartotta, amelyhez első ízben a GySEV munkatársai is csatlakoztak.

A főváros térségében több mint tíz vonat járt a kétórás sztrájk alatt, Borsik János szerint azonban vezetőik egy része nem tagja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének.

Az ügyvezető alelnök a munkabeszüntetést - amellyel arra próbálták rávenni a Gazdasági és Közlekedési Tárcát, hogy tartsa be a júliusban kötött megállapodást - átütőnek értékelte, mert mind mondta, a sztrájktörők száma elenyésző volt ahhoz képest, hogy több mint 600 vonat állt le.

A szakszervezet és a tárca folytatják a tárgyalásokat, így a közeljövőben újabb munkabeszüntetés nem várható.

A MÁV közlése szerint a forgalomirányítók úgy szervezik meg a sztrájk befejezése után a vonatközlekedést - főként az elővárosi forgalomban -, hogy elsősorban a nyolc órához legközelebbi vonatokat indítják el.

A nagyobb késések és torlódások elkerülése érdekében lesznek olyan vonatok, amelyek kimaradnak a menetrendből vagy összevontan közlekednek.

A menetrend helyreállításáig még késésekre, járatkimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 05:30
×
×
×
×