eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Tizenhat szárnyvonalon állhat le a vasúti közlekedés - lapszemle

Tizenhat vasúti szárnyvonalon hozzájárultak a személyszállító vonatok decemberi leállításához a Regionális Közlekedésszervező Irodák - írja a Népszabadság. A szakértők a MÁV által kiválasztott 21 vonalból ötnél tartanák indokoltnak a forgalom legalább átmeneti fenntartását.

A Népszabadság azt írja, hogy tizenhat vasúti szárnyvonalon szabad utat adtak a személyszállító vonatok decemberi leállításának a Regionális Közlekedésszervező Irodák. A szakértők a MÁV által kiválasztott 21 vonalból ötnél tartanák indokoltnak a forgalom legalább átmeneti fenntartását.

A jövő héten dönthetnek, hogy a december eleji menetrendváltáskor hol szűnik meg a vasúti személyszállítás. A máris szakszervezeti tiltakozó akciókat kiváltó kérdés eldöntéséért felelős gazdasági tárca postázójába mindenesetre pénteken megérkeztek a jegyzőkönyvek a Regionális Közlekedésszervező Irodák, az önkormányzatok, a MÁV és a Volán-társaságok egyeztetéseiről.

A minden érdekelt számára kényes helyzetet jellemzi, hogy a lap úgy tudja: érdemi javaslatot a minisztérium nem kapott. Az immár sokáig nem halogatható döntésért a felelősséget senki nem szeretné magára vállalni.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy példátlan intézkedéseket vezet be a rendőrség az Andrássy úton és az Operaház környékén október 22-én, hétfőn.

Már a kora délutáni órákban, hat órával azelőtt, hogy Gyurcsány Ferenc beszédet mondana az Operaházban az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett eseményen, leállítják az autóforgalmat. A helyi lakosok is csak igazoltatás után léphetnek a "tiltott övezet" területére.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×