eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Egyesülő intézmények: újabb létszámcsökkentés Pécsett

Újabb létszámleépítéssel járhat a pécsi gyermekkórház és a gyermekklinika összevonása. Molnár Dénes, a Pécsi Gyermekklinika igazgatója az InfoRádiónak elmondta: az intézkedés megoldást jelentene a klinika túlzsúfoltságára. A tervek szerint 2008. január elsejétől a két intézmény egyesül.

A gyermekklinikák zsúfoltságára megoldást jelenthetne, ha az olyan gyermekosztályok, ahol csak jelentéktelen betegségeket tudnak kezelni, nappali kórházként működnének, az így felszabadult aktív ágyak pedig átkerülhetnének a központi ellátóhelyekre - mondta az InfoRádiónak a Pécsi Gyermekklinika igazgatója.

Molnár Dénes közölte, hogy Pécsett a megyei kórházat és a gyermekklinikát vonják össze, ennek hivatalos dátuma 2008. január elseje.

Hozzátette: egyelőre még nem tisztázódtak az épületek tulajdonjogával és a működtetéssel kapcsolat részletek, de azt sem lehet még pontosan tudni, hány fős személyzetet vehet át a klinika, annyi azonban biztos, hogy nem tudják majd a gyermekkórház minden munkatársát foglalkoztatni.

A Pécsi Gyermekklinika igazgatója elmondta: körülbelül 50 millió forintra van szükség ahhoz, hogy el tudják helyezni az átvett 55 ágyat.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×