eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Szinte kijárási tilalom lesz a Gyurcsány-beszéd alatt

Az InfoRádió értesülése szerint szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be október 22-én este az Operaház környéki utcákban.

A helyszínen lakók egyike elmondta: tájékoztatót kapott Plánk Róbert VI. kerületi rendőrkapitánytól, amelyben közlik, az állami ünnepség zavartalan lebonyolítása érdekében hétfőn 14 órától várhatóan 22 óráig lezárják az Andrássy út egy szakaszát.

Az Operaházban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mond beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett díszelőadáson.

Az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Nagymező utca közötti szakaszát, valamint a Lévai és a Lázár utcát teljes hosszában lezárják.

Szintén nem lehet majd közlekedni a Paulay Ede utca és az Andrássy út között a Káldy Gyula, a Székely Mihály, a Vasvári Pál, a Dalszínház és a Hajós utcán.

Ezekről a helyekről október 22-én reggel 8 óráig el kell vinni a gépkocsikat, különben azokat elszállítják.

A lezárás előtt 48 órával megállni tilos táblákat helyeznek ki az érintett területeken.

Az InfoRádió értesülése szerint a gyalogosforgalmat is jelentősen korlátozzák majd, még az ott lakók is csak igazoltatás után, rendőri kísérettel mehetnek haza.

A rendőrség készül

A rendőrség arányosan, következetesen és törvényesen fog fellépni azokkal szemben, akik az október 23-ai ünnep megzavarására készülnek - jelentette ki Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.

Tóth Gábor elmondta: egyeztettek a társszervekkel, és több forrás is megerősítette, hogy szélsőséges csoportok részéről vannak olyan tervek, amelyek szerint október 23-án és az azt megelőző néhány napon különböző rendezvényeket kívánnak megzavarni, és köztörvényes bűncselekményeket akarnak elkövetni. Részletek itt!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×