eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"Hazaáruló, mocskos tolvaj banda! Lógni fogtok!"

Fenyegető és felháborító feliratot festettek ismeretlenek a balmazújvárosi MSZP-iroda falára - jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP hajdú-bihari elnöke.

A "Hazaáruló, mocskos tolvaj banda! Lógni fogtok!" - feliratú falfesték előtt Oláh Lajos kijelentette: megdöbbenve szereztek tudomást a sötét időket idéző fenyegető feliratról.

Oláh Lajos sajnálattal állapította meg, hogy "Magyarországon a mai nappal, Balmazújvárosban kezdetét vette a Fidesz népszavazási kampánya, amely a jelek szerint durva és vészjósló lesz".

Oláh Lajos emlékeztetett Kósa Lajosnak, a Fidesz hajdú-bihari elnökének a 2006-os önkormányzati választási kampányban tett ígéretére, miszerint, ha kell, saját testével védi meg az MSZP-irodákat a fenyegetők és a támadók ellen.

Elérkezett az idő, hogy Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke demonstrálja szándékának a komolyságát - tette hozzá.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Hajdú-Bihar megyei szervezte teljes mértékben elítéli a balmazújvárosi MSZP-iroda falának gyűlöletet szító mondatokkal történő bemocskolását - olvasható abban a közleményben, amelyet Rácz Róbert, a Fidesz regionális politikai igazgatója juttatott el az MTI-hez.

A politikus egyben felszólítja Oláh Lajost, az MSZP hajdú-bihari elnökét, hogy a sajnálatos rongálással ne hozza összefüggésben a Fideszt és annak egyetlen politikusát sem, vádaskodásáért kérjen bocsánatot.

"Ellenkező esetben kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy fikarcnyit sem különb ember, mint azok, akik szégyent hoztak Balmazújváros városára" - fogalmaz a közlemény.

Ugyancsak közleményt írt Tiba István, Balmazújváros fideszes polgármestere. Ebben a maga és a város minden lakója nevében kikéri azt a tisztességtelen eljárást, amit "az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke, Oláh Lajos országgyűlési képviselő és Tóth József, a körzet országgyűlési képviselője, valamint az MSZP balmazújvárosi szervezete tanúsít".

Megfogalmazása szerint ő maga és a város minden lakója elítéli a felirat tartalmát.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×