eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

A sátras elhelyezés miatt lemondott a hajléktalanügyi kormánymegbízott

Lemondott posztjáról a hajléktalanügyi miniszteri megbízott, mert nem ért egyet a szociális törvény módosításával, amely lehetővé tette a fedél nélkül élők sátras elhelyezését. Erről maga Vecsei Miklós beszélt az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban.

"Nagyon szomorú vagyok a szociális törvény módosítása miatt; kollégáimmal próbáltunk küzdeni ellene" - mondta az InfoRádiónak Vecsei Miklós, aki úgy érzi: nincs mát lehetősége, mint az, hogy elmond a posztjáról.

A sátras elhelyezéssel - az úgynevezett bázis-szállásokkal - az a baj, hogy hihetetlenül rossz az üzenete - tette hozzá Vecsei Miklós, aki emlékeztetett arra, hogy a szakma éppen most fogalmazta meg a "pozitív zéró-toleranciát", vagyis azt a célt, hogy senki ne maradhasson utcán, vagyis bizonyos helyzetekben akár saját akarata ellenére sem.

Ehhez azonban nem egy, a bázis-szállásokhoz hasonlóan alacsony, hanem inkább magas szintű szállórendszer adhat csak megoldást - vélekedett a szakértő.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×