eur:
401.73
usd:
371.17
bux:
73990.26
2024. október 21. hétfő Orsolya

Törvénysértően működik a Magyar Gárda

Törvénysértően működik a Magyar Gárda, mert olyan célokat tűzött ki, például a rendvédelmi feladatokban való részvételt, ami az ügyészség szerint nem szerepel az alapszabályukban - közölte az InfoRádióval a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Morvai Attila hozzátette: ilyen célok nem is szerepelhetnének az egyesület alapszabályában.

Törvénysértően működik a Magyar Gárda, mert a szervezet egyes céljai, mint például a katasztrófa- és rendvédelmi feladatok aktív ellátása, nem szerepelnek az egyesület alapszabályában - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila kiemelte: a főügyészség felszólította a Magyar Gárdát létrehozó egyesületet, hogy a bíróság által jóváhagyott alapszabály szerint működjön.

Ha nem tesz eleget a felszólításnak, akkor az ügyészség kérheti a bíróságtól a szervezet feloszlatását - tette hozzá a szóvivő.

Valószínű, hogy a bíróság utólag nem járulna hozzá ahhoz, hogy kiegészítsék a katasztrófa- és rendvédelmi feladatkörökkel az egyesület tevékenységét, mert ezekről külön törvény rendelkezik - emelte ki Morvai Attila.

Az egyesület helyreállítja a törvényes működést, ha a jövőben csak az alapszabályban szereplő célok szerint végzi a tevékenységet, vagyis összhangban lesz az alapszabályban meghatározott cél és a tényleges tevékenység - közölte a szóvivő.

A gárdisták módosítanak

A Magyar Gárda módosítja alapszabályát, hogy az ügyészség által jogsértőnek tartott helyzetre törvényes megoldást találjon - közölte az egyesület.

A szervezet honlapján található, félreérthető nyilatkozatból az ügyészség által kifogásolt részt ideiglenesen - a jogi helyzet rendezéséig - törölték - áll a Magyar Gárda közleményében.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Nőtt a kínálat és csökkentek a négyzetméterárak azt követően, hogy Terézvárosban megtiltották a rövid távú lakáskiadást. Bár a szabályozás csak 2026 januárjától lép életbe, a tipikusan ilyen célokra fenntartott ingatlanok négyzetméterára 5 százalékkal csökkent – mondta az InfoRádióban az Ingatlan.com vezető elemzője. Balogh László hozzátette: a kerületben 2700 olyan ingatlan található, amelyet erre a célra használnak.

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.22. kedd, 18:00
Szabados Richárd
a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 17:45
2024. október 21. 17:32
×
×
×
×