eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"Ne praktizálhasson olyan orvos, aki bántalmazza a betegét"

Saját betegét bántalmazta egy háziorvos Csepelen. Az önkormányzat várhatóan felbontja az orvossal kötött szerződést. Az okokat még vizsgálják. A csepeli önkormányzat alpolgármester az InfoRádiónak azt mondta: mindent meg fog tenni azért, hogy a körzeti orvos ne praktizálhasson tovább.

Horváth Gyula az InfoRádiónak elmondta: pénteken este értesült arról, hogy Csepelen az egyik háziorvos tettleg bántalmazta az egyik betegét a vizsgálat közben. Pontosan nem tudni, mit jelent a bántalmazás - ezt a rendőrség még vizsgálja, tette hozzá.

Nem tudta megmondani azt sem, pontosan mi történt, az érintett orvos ugyanis nem nyilatkozik, a beteg pedig a rendőrségnek számolt be az esetről. Az alpolgármester értesülése szerint az esetnek több szemtanúja is volt, s úgy tudja, a beteg hámsérülést szenvedett.

Az önkormányzat és a vállalkozó háziorvos között ellátási szerződés van, ezt lehet felmondani - hangsúlyozta Horváth Gyula, aki hozzátette: "Nehezen tudom elképzelni, hogy együtt tudjon dolgozni az orvossal a kerületben".

Az orvosról egyébként megoszlanak a vélemények. Az alpolgármester elmondta, hogy bár korábban az önkormányzathoz bejelentés nem érkezett az orvosról, úgy hallotta, hogy hangulatember, akit gyakran elragadnak az érzelmei, ugyanakkor jó szakember, akinek sok betege van.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×