eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Miért nem érdeklik a magyar televíziókat a magyar mesék?

Sikert sikerre halmoz a Magyar Népmesék sorozata külföldön, ám azt egyelőre nem tudni, Magyarországon megvásárolja-e bármelyik televízió a filmeket. A 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon a két új epizód három díjat is kapott.

A Magyar Népmesék sorozat rendezője bízik abban, hogy a közszolgálati csatornák támogatják majd az alkotásokat. Nagy Lajos az InfoRádióban elmondta: a sorozat két új epizóddal jelentkezett a kecskeméti fesztiválon, díjakat nyerve.

"A célunk az, hogy száz magyar népmese kerüljön képernyőre. Most a 86. résznél tartunk. Az a nagy szerencsénk, hogy tavaly sikerült Szabó Gyulával felvenni a 22 új mesét, tehát meglesz a 100 népmese" - közölte Nagy Lajos.

A rendező szerint Magyarországon is sikeres a sorozat, nem véletlenek a fesztiválok közönségdíjai. "Sajnos a televíziókban egyre ritkábban látjuk őket, de reméljük a helyzet javulni fog. Talán a Magyar Televízió tud támogatást nyújtani ehhez a mostani sorozathoz" - reménykedett Nagy Lajos.

A rendező elmondta: több helyen, így Lengyelországban, Olaszországban, Japánban is megvették televíziók a sorozatot. Olaszországban nemcsak a régebbi, hanem az újabb készítésű epizódokat is megvásárolták.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×