eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Ismét változott a távfűtés ára Tatán

A korábbi 25 százalékos ármérséklés helyett csak 17 százalékkal csökken januárig visszamenőleg a távfűtés ára Tatán. A különbözetet - összesen mintegy 15 millió forintot - az érintett csaknem 1900 fogyasztónak a nyári hónapokban kell törlesztenie.

A Komárom-Esztergom megyei város polgármestere elmondta: tavaly decemberben 60 százalékkal emelték a díjat, amit februárban - miután kiderült, hogy a szolgáltató korábban hibás számításokkal állapította meg árait - visszamenőleg 25 százalékkal csökkentettek.

Michl József hozzátette: ezután felmentették a távfűtő vállalat igazgatóját, és azt ígérték, hogy nyárra felülvizsgálják költségeket.

A Tatai Távhő Kft. éves forgalma 400 millió forint, a be nem fizetett fűtésszámlák összege eléri a 36 millió forintot.

A testület döntött arról is, hogy megkezdi egy pályázati kiírás előkészítését a tatai távfűtés problémáinak hosszú távú megoldására.

Az elképzelések között új üzemeltető bevonása, a szolgáltató eladása, a távfűtőrendszer kisebb egységekre bontása és a gázra való teljes átállás is szerepel.

Tatán a hőt jelenleg faapríték és gáz elégetésével nyerik. A városban a nyersanyagok emelkedő ára és a kis lakásszám miatt korábban is drágább volt a távfűtés, mint a környező településeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×