eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Megemelhetik a női képviselők számát

Szeptemberben kerülhet a parlament elé a nők politikai képviseletét erősítő törvényjavaslat. Sándor Klára, szabaddemokrata országgyűlési képviselő azt is közölte: az elképzeléssel 30 százalékra nőhet a női képviselők aránya az Országgyűlésben.

Sándor Klára szabaddemokrata képviselő egy szegedi konferencián emlékeztetett arra, hogy a női képviselők arányának emelését a civil szervezetek mellett az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottság is támogatta.

A politikus hangsúlyozta: a május 15-én benyújtott képviselői önálló indítvány szerint az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon a pártlistákon az egyik nem képviselőjét minden esetben a másik nem képviselője követné.

Sándor Klára hozzátette: ez a vegyes választási rendszerben 30 százalékra növelné a nők arányát a jelenlegi 10,8 százalékról.

A világon jelenleg 38 országban, köztük Belgiumban, Franciaországban és Spanyolországban van érvényben hasonló, a nemekre vonatkozó kvóta.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×