eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Nem kerül 300 forintba a hőség miatti rosszullét

Az Országos Mentőszolgálat felkészült a meleg miatt megszaporodott rosszullétek ellátására - mondta Gorove László főigazgató-helyettes. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter az Országos Mentőszolgálat bázisán tájékozódott a részletekről, és közölte: a hőséggel kapcsolatos rosszullétek ellátása után nem kell vizitdíjat fizetni.

Kettős feladata van az Országos Mentőszolgálatnak a másodfokú hőségriadó miatt, ugyanis elviselhetővé kell tenni a mentősök munkakörülményeit, valamint fel kell készülni a hőség miatt növekvő számú speciális megbetegedések kezelésére - közölte a szervezet főigazgató-helyettese.

Gorove László kifejtette: húszról negyven percre emelték a mentősök szolgálat közbeni pihenőidejét, és folyamatosan ásványvízzel látják el őket.

A két héttel ezelőtt átadott mentőautókat légkondicionálóval is felszerelték, és a jövőben már csak ilyen autókat vásárolnak - hangsúlyozta a főigazgató-helyettes.

Gorove László közölte: 780 mentőautó áll szolgálatban és a helikopterek is készenlétben vannak.

Nem kerül 300 forintba

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter az Országos Mentőszolgálat bázisán elmondta, hogy a másodfokú hőségriadó miatt fontos szerep jut a mentősöknek, de lényegesebb lenne, hogy az emberek is felkészüljenek a melegre. A minisztérium dolgozóinak nem kell öltönyt viselniük, amíg tart a hőség.

A nagy meleg miatt rosszullétek sürgősségi esetnek számítanak, így ezek ellátása után nem kell vizitdíjat fizetni - hangsúlyozta Horváth Ágnes.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×