eur:
394.81
usd:
356.5
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Indul a kormányzati pénzosztás

Több ezer milliárd forintot oszt szét néhány héten belül a kormány, amikor a legnagyobb volumenű uniós fejlesztésekről dönt. És bár szakmai zsűri is van, sokak szerint nem kérdés, hogy a döntések jó része politikai alapú lesz - írja a Népszabadság.

Az úgynevezett kiemelt projektekre a napokban tettek javaslatokat a régiók fejlesztési tanácsai a kormánynak, amely majd július végén dönti el, hogy az ajánlottak közül melyekre juthat uniós pénz az idén vagy jövőre.

Felháborodást kelt a kettes metró június 9. óta fülsüketítő robajjal járó felújítása Zuglóban az Örs vezér tere és a Pillangó utcai állomás között élők körében - olvasható a Magyar Nemzetben.

Bár a BKV előre elnézést kért a lakóktól, az illetékes kőbányai építési hatóság határozatával és a helyi zajvédelmi rendelettel is ellentétesen végzett éjjeli, vasárnap hajnali munkákért felelősséget nem vállal, kártérítést pedig nem adnak a lakóknak.

Változatlanul hatalmas, tizenhétszeres különbség van az uniós országok minimálbérei között - már ahol egyáltalán van. Ugyanis a 27-ből hétben nincs kötelező minimálbér. Az Eurostat szerint Magyarország a 258 eurós minimálbérrel a középmezőnybe tartozik - derül ki a Napi Gazdaságból.

Rekordokat döntöttek a chicagói és a francia búzajegyzések az elmúlt napokban a világpiaci készletek csökkenése és a szárazság miatt - közli a Világgazdaság. Bár a 4 millió tonna körüli magyar termés fedezi a 2-2,5 milliós belföldi igényt, a nemzetközi kereslet a hazai árakat is "csillagászati" magasságokban tartja. Az új gabonaszezon 32-37 ezer forintos tonnánkénti árakkal indul, ezek 20-40 százalékkal haladják meg a tavalyikat.

Lassan két évtizede exponenciálisan nő az internet adatforgalma. A szakértők szerint emiatt összeomolhat a világháló, az infrastruktúra nem fogja elbírni a meredeken növekvő terhelést. A kilencvenes évek óta most éljük át a harmadik nagy adatforgalmi pánikot - írja az lndex.

A portfolio.hu interjúiban a mértékadó külföldi befektetési bankok elemzőit kérdezte a MOL-lal, illetve Rahimkulov részesedésszerzésével kapcsolatban. A szakértől eltérően ítélik meg az orosz olajcégek érdeklődését, ugyanakkor egyetértenek abban, hogy az OMV a közeljövőben várhatóan nem vásárol MOL-papírokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×