eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Századvég: 20 százalék alatt az MSZP támogatottsága

Az MSZP támogatottsága egy hónap alatt az összes megkérdezett körében 3 százalékponttal 18 százalékra csökkent - áll a Századvég és a Forsense pénteken közzétett, június első felében végzett közvélemény-kutatásában. A Fidesz támogatottsága 26 százalék volt.

A biztos szavazó pártválasztók csoportjában a Fidesz támogatottsága 51, míg az MSZP-é 34 százalékos.

Az MDF támogatottsága 5, míg az SZDSZ-é 3 százalékos, tehát a liberálisoknál a pártelnök-váltás egyelőre nem hozta meg a várt pozitív változást.

A legfrissebb adatok szerint a megkérdezettek 59 százaléka inkább, vagy egyértelműen negatívan értékeli a Gyurcsány-kormány munkáját, ugyanakkor az ellenzék tevékenységével is hasonló arányban (58 százalék) elégedetlenek.

Minden második megkérdezett érzékeli úgy, hogy közvetlen környezetében a kormányváltást kívánók vannak többségben, miközben a jelenlegi kormány támogatását mindössze 25 százalék észleli.

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet csütörtökön tette közzé június elején végzett felmérését, amely szerint a Fidesz előnye az előző négy évben soha nem volt ennyire tetemes. A kutatás szerint júniusban csaknem kétszer annyian szavaztak volna a Fideszre, mint az MSZP-re.

A szocialisták támogatottságában február óta kevés a változás: továbbra is a teljes népesség bő egyötöde szavazna az MSZP-re. Az MSZP az előző parlamenti ciklusban állt már ilyen rosszul.

Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×