eur:
394.69
usd:
355.9
bux:
72955.98
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Beiktatták az új rendőri vezetőket

A rendészeti miniszter ünnepélyes keretek között beiktatta hivatalába Tóth Gábort, az új budapesti rendőrfőkapitányt. A helyettesi posztokat Bodnár Zsolt és Nagy-Juhák István tölti be.

Nagy-Juhák István eddig a VII. kerület rendőrkapitánya volt, Bodnár Zsolt pedig a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának főosztályvezetője.

Takács Albert rendészeti miniszter elmondta, hogy az új rendőri vezetők feladata lesz a lakótelepi és a city-rendőrség erősítése, valamint a lopások, betörések számának csökkentése és a közlekedési morál javítása. Szerinte a körzeti megbízotti szolgálat fejlesztésével meg lehet szilárdítani a rendőrök iránti közbizalmat

A főváros továbbra is támogatja a BRFK-t

Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is számíthat a főváros anyagi támogatására.

Tóth Gábor arról beszélt: olyan kapitányságot szeretne, amely a szakmaiságon alapul, törvényes, tisztességes.

A korábbi budapesti rendőrfőkapitánynak május végén kellett távoznia tisztségéből a rendőrséget érintő botrányos ügyek miatt. Az új rendőri vezetőt az országos rendőrfőkapitány javaslatára nevezte ki a rendészeti miniszter.

Új vezető az REBISZ élén

Szintén pénteken iktatták be a Rendészeti Biztonsági Szolgálat új vezetőjét is. Papp Károly korábban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot irányította. A korábbi vezetőt Dobozi Józsefet más rendőri vezetőkkel együtt menesztették.

Takács Albert a REBISZ új vezetőjének beiktatása kapcsán arról beszélt: fontos feladatának tekinti a rendőrség megvédését, és nem engedi, hogy ártatlan rendőröket hurcoljanak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 16:08
×
×
×
×