eur:
396.1
usd:
359.52
bux:
71885.64
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Változtatna a nemi erőszak törvényi meghatározásán az SZDSZ

Megváltoztatná a Büntető törvénykönyvben a nők elleni nemi erőszak meghatározását az SZDSZ, mert a jelenlegi helyzetet előítéletesnek tartja a kisebbik kormánypárt.

Sándor Klára, a liberális párt országgyűlési képviselője azt mondta: előítéletesnek tartja a jelenlegi helyzetet, és azt javasolja, hogy a nemi erőszakot az áldozatnak fizikai és lelki sérülést okozó, a személyes önrendelkezését durván sértő bűncselekményként határozzák meg.

A szabad demokrata politikus ókonzervatívnak nevezte a Btk.-ban található jelenlegi megfogalmazást, ami a házasság, a család és a nemi erkölcs elleni bűncselekményként tartja számon a nemi erőszakot.

Sándor Klára sürgette a nők elleni erőszakról szóló nemzeti stratégia megalkotását is, amellyel szerinte 2004 óta adós az Országgyűlés.

Az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára válaszában emlékeztetett: a bírói joggyakorlat azt is a sértett ellenállásának tekinti, ha azt áldozat kifejezi, hogy akarta ellenére történtek az események. Kondorosi Ferenc hozzátette: jelenleg zajlik az új Btk. kidolgozása.

Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×