eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Egy hét alatt 50 ezer új influenzás beteg

Elérte a járványszintet az influenzás megbetegedések száma, de egyelőre csak kisebb gócok alakultak ki az országban - közölte az ÁNTSZ főosztályvezetője.

Ócsai Lajos elmondta, hogy az elmúlt héten 50 ezren jelentkeztek az orvosoknál influenzás, illetve influenzaszerű tünetekkel.

A szakember a közszolgálati rádióban arról is beszélt, hogy Budapesten és Csongrád megyén kívül Nógrád megyében és Debrecen környékén észleltek jelentős számú megbetegedést, de egész megyére kiterjedő járvány még nincs. Hozzátette: az idei megbetegedéseket okozó vírustörzs ellen védettséget ad az oltás.

Tombácz Zsuzsanna, a Csongrád Megyei Tisztiorvosi Szolgálat járványügyi osztályának vezetője arra figyelmeztetett, hogy tüdőgyulladás vagy arcüreggyulladás, homloküreg gyulladás, súlyosabb esetben akár szívizomgyulladás is lehet az influenza szövődménye.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×