eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"Hiányozni fog a Forte"

A Forte bezárása nagy érvágás a fotóstársadalomnak a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke szerint, hiszen Magyarországon több százan használnak filmes fényképezőgépet.

A Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke úgy véli, az alkotó fotográfusoknak és fotóművészeknek nagyon fognak majd hiányozni a Forte termékei.

Szamódy Zoltán az InfoRádiónak elmondta: bár elismeri a digitális technológia előnyeit, amellyel akár otthon is nagyszerű képeket lehet készíteni, a hagyományos fotográfiát nem pótolhatja, a digitális mellett így párhuzamosan megmarad majd az ezüst alapú fotográfia is.

Egy kis gyár megélne

A fotóművész szerint Magyarországon több százan fotóznak filmre, az tehát igaz, hogy egy akkora gyárra, amilyen a Forte volt, nincs szükség, egy kis manufaktúra, amely egy szűk kör igényeit elégítené ki, viszont biztosan megélne.

A fotóművészek szövetségének elnöke emlékeztetett: a fotográfia megjelenésével azt mondták, a festészetnek vége, az mégis népszerű maradt. Ugyanez a helyzet a papírra előhívott képekkel is: most lesznek csak igazán értékesek.

Szamódy Zoltán elmondta: fekete-fehér film előhívásával valóban kevés helyen foglalkoznak - akik ilyenre fotóznak, általában maguk is hívják elő -, Magyarországon található azonban Európa egyik legnagyobb színesfilm-kidolgozó laboratóriuma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×