eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Schmitt sajnálja, hogy nem bontott kordont

Schmitt Pál sajnálja, hogy nem vehetett részt a Fidesz parlamenti és európai parlamenti képviselői által végrehajtott múlt pénteki kordonbontáson. Ezt a Fidesz alelnöke a Fidelitas országos választmányi ülésén mondta szombaton, Budapesten.

"Sajnálom, hogy magam kimaradtam belőle, de a Magyar Olimpiai Bizottságnak elnökségi ülése volt" - fogalmazott a Fidesz alelnöke, a párt EP képviselője.

Mint a politikus elmondta, a "kordon" képletesen is jelen van életünkben, hiszen a kormány számos területen - így egyebek mellett az egészségügyben, az oktatásban, a munkavállalásban - állít akadályt, emel "vasfüggönyt" az emberek elé, nehezíti boldogulásukat.

A politikus utalva Szilvásy György e héten tett bejelentésére, közölte: a kormány ismét kijátszotta a "terror kártyát".

A kancelláriaminiszter szerdán jelentette be, hogy hiteles információik vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő"; akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése.

Schmitt Pál úgy vélte - utalva a Kossuth téri biztonsági korlátra -, a "vasfüggöny miatt" alapvető emberi jogaikat az emberek nem tudják gyakorolni, hiszen "a szólás és gyülekezési szabadságunkban korlátozva vagyunk".

"Nem készülhetünk szép ünnepre" - mondta a közelgő március 15-ei nemzeti ünnepre utalva.

Azonban reményei szerint március 15-én korlát, fenyegetés és rendőri erő nélkül lehet majd ünnepelni.

A politikus beszéde végén megemlékezett a 200 éve született Gróf Batthyány Lajosra, az első független magyar kormány miniszterelnökére, aki - mint mondta - "többek közt a szabadságjogokért, az ország függetlenségéért, az emberek igazáért adta az életét".

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×