eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"A Gönczöl-jelentésből a kormányzati kommunikáció köszön vissza"

A kormány kommunikációja köszön vissza a Gönczöl-bizottság jelentéséből - mondta Balog Zoltán, az Országgyűlés Emberi jogi, Kisebbségi és Vallásügyi bizottságának fideszes elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: a politikai felelősség előtt a kiváltó okokat kell megvizsgálni.

Mint mondta, a bizottság jelentése szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felelőssége abban merül ki, hogy rosszul kommunikálta a balatonőszödi beszédét, tehát nem abban, hogy mit mondott a beszédben. A testület szerint a hiba csak az volt, hogy a kormányfő nem mérte fel kellően, hogy a beszédnek milyen következményei lehetnek.

Orbán Viktort, a Fidesz elnökét teszik felelőssé az utcai zavargásokért, mivel nem tudta elfogadni választási vereségét. Balog Zoltán szerint a bizottság nem egyforma mércével mérte a két politikust.

Hozzátette: a jelentés a Magyarországon jelenleg zajló folyamatokat is kommunikációs hibaként állítja be. Nem azt mondja, hogy rosszak a reformok, amelyeket a kormány meg akar valósítani, hanem azt, hogy a kormány rosszul kommunikál, ezért nem tudja elfogadtatni az emberekkel a változtatásokat.

Balog Zoltán politikai manipulációnak tartja a terrorveszéllyel való fenyegetést, amelynek indokával a rendőrség továbbra is lezárva tartja a Kossuth teret. Hozzátette: a téren egyszer sem történt erőszakos cselekmény.

Szerinte a terrorizmus gyanújának felvetése is azt sugallja, hogy szélsőségeseknek titulálják mindazokat, akik a Parlament épülete előtt akarnak hangot adni véleményüknek.

Hozzátette: természetesen vannak ostoba, agresszív emberek, akiket ki kell emelni a tömegből és le kell tartóztatni, ha törvényellenes cselekedeteket hajtottak végre. De a Kossuth téren megjelent teljes tömegről nem lehet azt állítani, hogy szélsőségesek, hiszen ott semmilyen erőszakos cselekmény nem történt.

Erőszak az utcán történt október 23-án, valamint szeptember közepén a Magyar Televízió székházánál - mondta.

Hangsúlyozta: sokan vannak azok, akik úgy érzik, hogy tehetetlenek, és elegük van abból, ami Magyarországon zajlik, sokuknak nemcsak a kormányból, hanem az ellenzékből is. A kormány azonban mindezeket az embereket és cselekedeteiket kriminalizálja, összemossa a valóban erőszakos cselekedetekkel. Holott a feladatuk az lenne, hogy a két ügyet elválasszák egymástól, és külön kezeljék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×