eur:
396.29
usd:
367.37
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

M.E.G.A.-ügy: a rejtélyes hírzárlat, amelyet senki nem rendelt el

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a törökbálinti élelmiszerhamisítási botrányban érintett céggel kapcsolatban a rendőrség hírzárlatot kért. A rendőrség szerint azonban ők senkitől nem kértek hírzárlatot.

Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára vasárnap azt közölte, hogy a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség hírzárlatot kért a M.E.G.A. cégcsoporttal kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kérdésekkel kapcsolatban.

Benedek Fülöp hozzátette, a rendőrség illetékesei erre azért kérték őt, mert az ügy nyomozati szakban van, és az esetlegesen nyilvánosságra hozott információk zavarhatják az ügy felgöngyölítését.

A szakállamtitkár szerint a botrányban érintett cégcsoport ebben az évben már kétszer is az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó állat- és növényegészségügyi hatóságok látókörébe került.

A törökbálinti eset összeköthető a cégcsoport korábbi két élelmiszerbiztonsági elmarasztalásával - mondta a szakállamtitkár.

Hétfő reggel Gőgös Zoltán, a szaktárca államtitkára már azt közölte, hogy a rendőrség kérése ellenére a Földművelésügyi Minisztérium nem rendel el hírzárlatot az élelmiszerbotrány kapcsán.

A közszolgálati televízió Reggeli című műsorában a politikus ezt azzal indokolta, hogy kötelességük a tájékoztatás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azonban nem tud arról, hogy hírzárlatot kértek volna bárkitől is az ügyben.

"Nem kért a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tudomásom szerint senkitől, sem a minisztériumtól, sem más szakhatóságtól hírzárlatot, hiszen a rendelkezésre álló bizonyítékok már megvannak, mi már a szükséges eszközöket, tárgyakat, élelmiszereket, dokumentumokat lefoglaltuk" - mondta Belicza Andrea az InfoRádióban.

Hasonló választ adott az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is az InfoRádió kérdésére. Mint mondták, nem tudnak arról, hogy bárkitől hírzárlatot kértek volna.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban azt senki nem tudta megmondani, hogy a rendőrség melyik szervétől érkezett az információk visszatartására vonatkozó kérelem.

Az állítólagos hírzárlati kérésről először nyilatkozó Benedek Fülöp szakállamtitkár hétfőn vidéken volt, így az InfoRádió nem tudta őt elérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×