eur:
396.29
usd:
367.35
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A Fidesz a munkaerőpiac ügyében sem tárgyal Gyurcsánnyal

A Fidesz nem vesz részt azon a keddi megbeszélésen, amelyet a kormányfő kezdeményezett az uniós bővítés utáni munkaerő-piaci stratégiáról - jelentette be Szijjártó Péter szóvivő.

Mint mondta: a téma valóban fontos, azonban ezt véleménye szerint Gyurcsány Ferenc csak arra akarja használni, hogy kitörjön elszigeteltségéből, a Fidesz pedig nem akar asszisztálni egy ilyen "pr-akcióhoz".

A miniszterelnök december 12-ére, keddre hívott össze megbeszélést a Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követő munkaerő-piaci stratégiáról.

A parlamenti találkozóra meghívták mind az öt parlamenti párt elnökét és frakcióvezetőjét, az Országgyűlés európai ügyek bizottsága, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, valamint a gazdasági és informatikai bizottság elnökét, továbbá az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselőit.

Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferenc 2004-ben, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampányában ellenségként állította be a határon túli magyarokat; azzal fenyegette alaptalan és hazug módon Magyarország lakosságát, hogy a munkaerő-piac és a nyugdíjrendszer összeomlik, ha a Romániában élő magyarok Magyarországra jönnek.

Hozzátette: 2001-ben Gyurcsány Ferenc 23 millió románnal fenyegetett a Magyarország és Románia közötti megállapodás kapcsán.

"Mindezen múltban elkövetett hazugságok alapján világos, hogy Gyurcsány Ferenc most ezt az egyébként valóban rendkívül fontos ügyet is alárendeli az elszigeteltségből való eszelős kitörési kísérleteinek" - mondta a Fidesz szóvivője.

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a Fidesz szóvivőjének szavaira reagálva azt mondta: sajnálja, hogy az ellenzéki párt nem megy el az egyeztetésre.

A keddi megbeszélés nem Gyurcsány Ferencről szól, hanem nemzeti közügyről - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×