eur:
394.41
usd:
364.03
bux:
73668.38
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről

Kétezer rohamrendőr intézkedett néhány száz tüntetővel szemben hétfőre virradó éjjel a Kossuth téren és a környező utcákban. A rendőrség szerint a kormányfő távozását követelők nem tartották be a hatóságokkal kötött megállapodást, nem hagyták, hogy tűzszerészek vizsgálják át a teret a mai ünnepségek előtt.

Kiürítették a rendőrök az éjjel a fővárosi Kossuth teret. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a demonstráció szervezői nem tartották be a rendőrséggel kötött pénteki megállapodást, mert nem tették lehetővé, hogy a tűzszerészek átvizsgálják a területet.

A hatóságok a környező mellékutcákat lezárták, a Parlament környékén megerősítették a rendőri jelenlétet; a metró Kossuth téri megállója előtt két járőrautó és egy vízágyú áll. A távirati iroda tudósítója szerint mintegy 2 ezer, védőpajzzsal és rohamsisakkal felszerelt rohamrendőr intézkedett a néhány száz tüntetővel szemben.

Később az MTI arról számolt be, hogy reggel 7 órakor a rendőrök kiszorították a Nádor utcában várakozó tucatnyi demonstrálót, akik a többszöri felszólítás ellenére sem hagyták el a helyszínt.

Takács András, a kormányellenes tüntetés egyik szervezője, a Kossuth téren alakított Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szerveződés ügyvivője az InfoRádióban azt mondta: a rendőrség fellépése jogtalan volt, ezért a demonstrálók panaszt nyújtanak be a köztársasági elnökhöz és a Legfelsőbb Bírósághoz az akció miatt.

Az MTI-nek több tüntető arról beszélt, hogy átverték őket. Mint mondták, megállapodásuk a rendőrséggel az volt, hogy sátranként egy ember a területen maradhat, a többieket pedig átvizsgálás után engedik vissza a sátrakhoz.

Közölték: felháborítónak tartják, hogy becsapták őket, és végül senki nem maradhatott a helyszínen. Elmondták, hogy sokuknak a sátrakban maradtak a személyes irataik, így nem tudják igazolni magukat.

Mindeközben a Parlamenthez folyamatosan érkeznek a védett személyek gépkocsikonvojai.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×