eur:
393.22
usd:
363.47
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

"Egy másik Gyurcsány Ferencet láttunk"

Gyurcsány Ferenc új arcát mutatta, míg Orbán Viktor a tőle megszokott módon beszélt, de volt új elem a mondanivalójában - mondta Bence György filozófus, az InfoRádió Aréna című műsorában a két politikus pénteki beszédeit értékelve.

Bencze György szerint a miniszterelnök beszéde azért volt érdekesebb, mert egy másik Gyurcsány Ferencet láthattunk.

"A régi stílusa valakit idegesített, valakinek tetszett, de azt senki sem tudta, hogy mást is tud. A régi stílusában a nyegle vonások keveredtek egyfajta érzelgősséggel, most viszont egyik sem volt jelen, ezúttal egy lényegesen visszafogottabb embert láttunk" - fogalmazott a Metazin.hu alapítója.

A filozófus szerint ez részben egy új szerep, de valószínűleg a történtek hatása is megmutatkozik benne.

Régi Orbán, újdonsággal

Orbán Viktor a régi önmagát hozta, bár a mostani beszéde, mivel nagy tömegnek szólt, tele volt szimbólumokkal, és érzelmekre ható elemekkel, még a korábbi nagygyűléseken tartott beszédeihez képest is több volt ezekből - vont gyorsmérleget Bencze György.

A szakember hozzátette: őt irritálja az a megfogalmazás, miszerint "erkölcsi válságba taszították a nemzetet, és onnan valahogyan ki kell rángatni".

A politika fontos, de nem hiszem, hogy a politikusok erkölcsi válságba tudják taszítani az egész nemzetet, majd onnan, bizonyos személycserék útján, gyorsan ki is tudják húzni - mondta a filozófus.

A Metazin.hu alapítója közölte azt is, hogy bár a stílusban nem volt könnyű észrevenni, de voltak új elemek a Fidesz elnökének beszédében.

Ezek közül a legfontosabb, hogy most már nem csak azt jelenti a Fidesz számára a szakértői kormány, hogy az mindkét politikai tábor kegyelméből kormányozzon, hanem már azt is megoldásnak tartják, hogy a jelenlegi koalíció állítson egy új miniszterelnököt, és őt vegye körül szakértőkkel - hívta fel a figyelmet.

Bencze György szerint Orbán Viktor nagyon messzire ment a kormányoldal kritikájában, de ezzel az elemmel eggyel visszább lépett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×