eur:
392.14
usd:
362.65
bux:
73431.84
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Szexuális zaklatás a gyermekek ellen

Magyarországon nagyon komoly probléma az iskolás, óvodás korú gyermekek szexuális zaklatása, mégsincs komoly képzés arra, hogy miként ismerjék fel a jelenséget a magyar pedagógusok, orvosok, gyermekvédelmi szakemberek - mondta a Pest-megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakmai vezetője.

Csehák Hajnalka a "Gyermekek szexuális zaklatásának megelőzéséről" elnevezésű konferencia kapcsán az InfoRádióban arról beszélt: az új gyermekvédelmi törvény szerint minden felnőttnek jelentenie kell, ha felmerül benne a gyanú, hogy egy gyermeket szexuálisan zaklattak.

Mint mondta, a legtöbb esetben családon belül történik a bántalmazás. Általában maga a gyermek, vagy egy, a bizalmát élvező családtag jelenti az esetet a gyermekjóléti szolgálatnál.

A szolgálat szakemberei ekkor megvizsgálják az ügyet, és ha kell, feljelentést is tesznek a rendőrségen.

Szavai szerint Magyarországon igen csekély azoknak a kurzusoknak a száma, amelyeken például a pedagógusokat felkészítik a jelenség kezelésére.

Mint mondta, a tanároknak elsősorban azokra a gyermekekre kell figyelniük, akik például a testnevelés óra előtt nem akarnak a többiek előtt átöltözni.

Árulkodó jel lehet az is, ha egy 8-10 éves gyermek nagyon pontosan nevén nevezi a nemi szerveket és az aktusokat, vagy gyakran foglalkoztatják szexuális témák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×