eur:
392.14
usd:
362.65
bux:
73431.84
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Már nyolc ember kapott börtönbüntetést a zavargások miatt

Nyolc ember kapott eddig nem jogerősen börtönbüntetést, a budapesti zavargások miatt. A legsúlyosabb ítélet egy azóta már elbocsátott rendőr ügyében született, aki részt vett az MTV székház ostromában szeptember 18-án éjjel.

Õt a fővárosi bíróság katonai tanácsa 3,5 éves börtönbüntetésre ítélte, 4 rendbeli szolgálati közeg elleni súlyos testi sértéssel járó erőszak kísérlete miatt. A dunakeszi rendőr szolgálati viszonyát az országos rendőrfőkapitány szüntette meg méltatlanság miatt. Az ítélet nem jogerős.

A zavargásokban egy katona is részt vett, ő másfél éves börtönbüntetést kapott, szintén első fokon. Bűnsegédként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak elkövetésében találták bűnösnek. A honvédség már szerződést bontott vele.

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt 4 embert ítéltek el, a legenyhébb büntetés 1,5 év, a legsúlyosabb 2 év 10 hónap.

Garázdaság és rongálás miatt egy férfi 1 év 2 hónapot kapott, egy másikat rongálás miatt 20 nap közérdekű munkára ítélték. Az ítéletek nem jogerősek. A bíróságok több esetben néhány napos elzárással sújtották az elkövetőket.

Több mint 20 emberrel szemben megszüntették már az előzetes letartóztatást. Az első ítéletet szeptember 21-én hozták, két fiatal ellen, akik a buszon hangoskodtak - vagyis félelmet keltően viselkedtek. A háromnapos elzárást az őrizet alatt letöltötték.

A gyanúsítottak között szerepel egyébként Goró Oszkár, volt fideszes, illetve fidelitasos kerületi képviselő, aki a Szabadság téren megdobálta a rendőröket.

Az ártatlanság vélelmére hivatkozva - a Fidesz felszólítása ellenére - nem mondott le a kerületi mandátumáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×