eur:
392.55
usd:
362.95
bux:
73516.73
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Előbb legyen bizalom, csak utána jöhet a pártelnökség

Délelőtt fél 12-től tartja zárt frakcióülését az MSZP parlamenti képviselőcsoportja, amely Gyurcsány Ferenc miniszterelnök támogatásáról dönthet. A szocialisták vezető politikusai, de még a kormányfő is a frakció egységes kiállásában bízik a pénteki bizalmi szavazásnál.

A miniszterelnök hétfőn bejelentette: bizalmi szavazást kér a kormány programjáról és személyéről.

Gyurcsány Ferenc szerint programját az egyensúlyteremtés, a reformok és a fejlesztések határozzák meg az Európai Bizottság által jóváhagyott konvergenciaprogram keretei között.

Hétfőn összeült az MSZP országos elnöksége is, amely azt javasolta a párt frakciójának, hogy a pénteki bizalmi szavazáson  támogassa Gyurcsány Ferencet.

Hiller István pártelnöknek nincs kétsége afelől, hogy a frakció egységesen kiáll a miniszterelnök mellett, de maga a kormányfő is biztos a pénteki megmérettetés sikerében. Mint fogalmazott, érveit ismerik, azok nyilvánosak.

Mindeközben a szocialisták pártvezetése az önkormányzati választások alapos értékelésére készül.

Az országos választmány elnöke a köztévé kedd reggeli hírműsorában azt mondta: Magyarországon most "politikai válság jelei" mutatkoznak, ezt a szituációt feltétlenül békésen kell megoldani.

Simon Gábor közölte: a politikai bizonytalanság a magyar gazdaság iránti bizalomvesztéshez vezethet, amelynek mindenki csak károsultja lehet.

Ezért is fontos elgondolkodni azon, hogy a "következő politikai lépés hova vezeti az országot".

A választmányi elnök szerint ha a párt rendkívüli kongresszust tart - amint ezt az MSZP-ben többen indítványozzák -, akkor az nem Gyurcsány Ferenc leváltására ül össze, hanem azért, hogy a legfelsőbb párttestületnek legyen alkalma véleményt formálni a politikai helyzetről.

Simon Gábor beszélt Gyurcsány Ferenc pártelnöki ambícióiról is. Rámutatott: először a bizalmi szavazás a fontos, utána ismét felvetődhet a pártelnökség kérdése.

Az MSZP országos választmánya egyébként most szombaton tartja soron következő ülését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot
forma–1

Vámosi Péter: a Red Bullnál a fejetlenség, a McLarennél a stratégiahiány okozza a legfőbb gondot

A távozófélben lévő főtervező, Adrian Newey nem sokat foglalkozik már az autókkal, ami fokozza a problémákat a Red Bullnál – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy bár jelenleg a McLaren autói a legjobbak a teljes Forma–1-es mezőnyben, versenyzőik kevés kockázatot vállalnak, ami nagy gátja az igazi áttörésnek.

Vagány bokszolással nyert, már biztosan pontszerző Kovács Richárd

Nagyszerű bokszolással, egyhangú pontozással elért győzelemmel mutatkozott be az olimpián a nyíregyházi Kovács Richárd, az ökölvívók 63,5 kg-osok súlycsoportjában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Töretlen a lendület a tőzsdéken

Töretlen a lendület a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulat. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd. A magyar tőzsdén a nyitást követően kedvező a hangulat. A hazai nagypapírok közül a Richterre érdemes most különösen figyelni, miután a vállalat részvényei a nyitást követően nem csak új történelmi csúcsra emelkedtek, de a lélektani szempontból fontos 10 000 forintos szintet is áttörte az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×