eur:
392.37
usd:
354.49
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Magatartáskutató: Gyurcsány a társadalom alapértékeit ingatta meg

A budapesti tüntetések azt mutatják, hogy a miniszterelnök viselkedése megingatta a társadalom alapértékét az igazmondásról - mondta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója. Kopp Mária professzor tapasztalatai szerint különösen a fiatalok világképe borult fel.

Mint mondta, az emberi társadalom alapja a bizalom; ez mind a gazdasági fejlődés, mint az egészségi állapot védőfaktora.

A társadalom alaptőkéje, hogy az emberek bízhatnak egymásban, ha ezt nem fogadja el egy közösség, az felbomlik - tette hozzá.

Szerinte a tüntetésben lényeges szerepet játszik a bizalom megromlása, a világkép felbomlása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.

Újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×