eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány: nincs türelem a rendbontókkal szemben

Nincs türelem a rendbontókkal szemben, ellenük a leghatározottabban fel kell lépni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormányülésen.

Hozzátette: Budapesten és az országban rend van.

A kormányfő úgy fogalmazott: a békés tüntetőket ürügyként használják azok a rendbontók, akik nem alkotmányos jogaikkal kívánnak élni, hanem visszaélnek a köztársaság türelmével, és köztörvényes bűncselekményeket követnek el.

Szavai szerint Budapesten és az országban rend van, a rendőrség a múlt éjszaka, nagy erőket mozgósítva, megvédte a várost és megvédte az embereket.

"Köszönöm nekik, jó munkát végeztek" - mondta, hozzátéve, hogy továbbra is ez a dolguk, és a kormány ehhez minden támogatást - erkölcsit és anyagit egyaránt - megad.

"Nem kívánjuk hagyni, hogy Magyarország egy látszat csapdájába essen, a látszat ugyanis az, hogy politikai tüntetők, politikai célokért küzdve ostromolnak épületeket, betörnek kirakatokat, felgyújtanak gépjárműveket és összetűzésbe kerülnek a rendőrökkel éjszakáról éjszakára" - hangoztatta.

Gyurcsány Ferenc bírálta politikai ellenfeleit, akik - szerinte - visszaparancsolhatták volna az utcáról a tömeget, ezt azonban nem tették meg.

A kormányfő elmondta: kitart irányvonala mellett, mert az egyetlen járható út a reformok folytatása.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a radikalizmus nem járható út.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy az ország érdeke a felelős politika, a politikai és gazdasági stabilitás, a stabil fejlődéshez szükséges intézkedések végrehajtása.

A betarthatatlan ígéretekből nem épül új Magyarország - jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormány kitart az egyetlen választható út mellett, az egyensúlyteremtés, a reformok és a fejlesztések politikája mellett.

Mint mondta, az elkezdett reformok, fejlesztések lesznek a legékesebb bizonyítékai annak, hogy a kormány politikáján nem kíván változtatni.

"Mi meghátrálás nélkül tesszük a dolgunkat" - jelentette ki.

A kormányfő hozzátette: ennek jegyében folytatják a munkát egy stabil, fenntartható, növekvő gazdaság és egy igazságosabb társadalom, kevesebb hazugsággal és féligazsággal terhelt politikai közélet megteremtése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×