eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány-beszéd - megoszlik az emberek véleménye

Egy hétfői közvélemény-kutatás szerint megoszlik az emberek véleménye arról, hogy távoznia kell-e a miniszterelnöknek, miután nyilvánosságra került májusi, Balatonöszödön elmondott beszéde.

A Szonda Ipsos ötszáz ember megkérdezésével végzett felmérése alapján a megkérdezettek 43 százaléka mondta azt, hogy Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania, mert bevallotta, hogy hazudott.

A Magyar Televízió Az Este című műsorában ismertetett adatokból az is kiderül: a válaszolók 47 százaléka van azon a véleményen, hogy nem kell távoznia a miniszterelnöknek, mivel minden politikus hazudik.

A megkérdezettek 10 százaléka nem akart vagy nem tudott válaszolni a kérdésre.

A megkérdezettek 90 százaléka hallott a májusi Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerüléséről, de a kormányfő vasárnapi és hétfői nyilatkozatait csak alig több mint felük követte figyelemmel.

Arra a kérdésre, hogy az országnak kinek a hazugságaival kell szembenéznie, 54 százalék válaszolta, hogy a rendszerváltozás óta eltelt 16 év politikai elitjének hazugságaival.

A kutatás ötszáz ember megkérdezésével készült.

Nyolc százalék gondolja, hogy az elmúlt nyolc hónap hazugságairól, 14 százaléka szerint pedig a Medgyessy-Gyurcsány-kormány hazugságairól van szó, és 7 százalék válaszolta azt, hogy az Orbán-kormány is érintett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×