eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány-beszéd: "lehet tüntetni, előbb-utóbb megunják" (3. rész)

Lesznek konfliktusok, lesznek tüntetések. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az országgyűlési választások után, május 25-én az MSZP-frakció alakuló ülésén. A www.inforadio.hu több részletben közli a kormányfő balatonöszödi beszédét.

A miniszterelnök hangoztatta, hogy csak úgy érdemes kormányozni, ha "hozzányúlnak a nagy dolgokhoz", a szokásos, az érdekek közötti kompromisszumot kereső vitákban nem kíván részt venni.

"Nem érdemes másként. Mindenki döntse el magában, hogy 400-500 ezer forintért csinálja a dolgot (...), hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén felülemelkedni, és megkötni új dealeket. Vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, mint a többi, amit úgy is túlélnek" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette, hogy ez utóbbit választók érvelése nem bántja, azt legitimnek tartja.

"Én azt mondom, vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort, aludjon egy-két éjszakát, és döntse el magában", kiáll-e a reform mellett, átértékeli-e sok ponton, amit eddig tettek, vagy nem - jelentette ki a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a kiigazításokkal kapcsolatban nincs választási lehetőség.

A reformokról, megszorításokról a kormányfő úgy vélekedett, hogy "meg lehet csinálni", de anélkül nem lehet elkezdeni azokat, ha megijednek a konfliktusoktól.

Lesznek konfliktusok, lesznek tüntetések. "Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek. De csak akkor lehet végigcsinálni, ha a lényegben egyetértés van" - tette hozzá.

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy az egészségügy, az oktatás igazságtalanul működik, miközben a "felső tízezer termeli magát újra közpénzen".

"Azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményeitől" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×